Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom
Očista trávenia
V našich podmienkach sú dve úžasné potraviny, ktoré sú vhodné na očistu trávenia. Je to cesnak a cibuľa. Sú to prirodzené rastlinné antibiotiká. Majú silný dezinfekčný učinok na celý zažívací trakt. Sú veľmi účinné proti rôznym druhom infekcií a viróz. Najlepšie je ich konzumovať na prázdny žalúdok a asi polhodinu pred jedlom, aby sa maximálne využil ich účinok v koncentrovanej forme.
Zo začiatku môže cibuľa a cesnak v ústach dosť výrazne páliť. Je to však znak toho, že jazyk je potiahnutý povlakom z cukrov a škrobov. Po pár dňoch na živej strave to ustúpi a budete si môcť vychutnať prirodzenú chuť cibuľky a cesnaku.
Cesnak
Špecifickým účinkom cesnaku je odbúravanie tukov z tela. Nie je treba sa však báť, je vyskúšané, že človek, ktorý konzumuje veľké množstvo cesnaku, nechudne viac ako na svoju optimálnu hmotnosť. Zároveň s tukom sa z tela odbúravajú aj škodlivé látky, ktoré sa v tukoch ukladajú. Okrem toho má cesnak veľmi veľa ďalších pozitívnych účinkov pre telo.
Najvhodnejší spôsob ako cesnak konzumovať, je v kombinácii so sladkým ovocím. Najvhodnejšie je jablko, ale môžete použiť hociktoré sladké ovocie, ktoré vám pasuje. Cesnak sa dobre kombinuje s ovocným a sladkým jedlom.
Je vyskúšané, že ľudia, ktorým cesnak inak robí problémy, ho veľmi dobre v tejto podobe znášajú.
Narozdiel od cibule však nie je dobré jesť cesnak vo večerných hodinách, pretože pre jeho účinok je nutná aspoň mierna fyzická aktivita a večer sa telo naopak spomaľuje.
Veľa ľudí odmieta cesnak kvôli jeho aróme. Cesnak môže zo začiatku zapáchať, pretože z tela uvoľnuje škodlivé látky. Po čase, keď sa telo vyčistí, tak cesnak začne prirodzene voňať.
Pozrime sa však na to z inej stránky. Ak budeme pozorní, zistíme, že väčšine ľudí je z úst cítiť hnilobný zápach bez toho, aby si to uvedomovali. Sami si musíme uvedomiť, čo je naším cieľom.
Cibuľa
Cibuľa má taktiež dezinfekčné a čistiace účinky. Cibuľu na rozdiel od cesnaku nie je potrebné s ničím kombinovať. Stačí nalačno zjesť veľkú cibuľu asi polhodinu pred jedlom. Hodí sa skôr k zeleninovým jedlám.