Archív článkov
29.10.2014 13:09
Dlhšiu dobu som na túto stránku nenapísal článok. Je to preto, že moje články vznikajú prevažne z podnetov, ktoré prináša môj život. A niektoré podnety sa hromadia, až z toho vznikne v mojej hlave článok.
Možno sa budem opakovať, ale cestou živej stravy (raw food) idem už dlhšiu dobu. Za túto dobu...
—————
12.10.2014 16:57
stonkový zeler
koreňový zeler
malá cvikla
cibuľa
sezam
jablčný ocot
umeocot
olivový olej
anýz
Zeler a cviklu nastrúhame. Stonkový zeler nastrúhame na polkolečká alebo nakrájame na tenko. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.
—————
25.07.2014 22:10
Ak ste si zabudli namočiť niečo na večeru a máte "vlčí" hlad, skúste tento recept.
slnečnica
jednozrnka
tamari omáčka
olej lisovaný za studena
lahôdkové droždie tebi
Suchú slnečnicu a jednozrnku pomelieme (ak máte vločkovač, tak urobte jemné vločky). Pridáme olej - dobre sa...
—————
06.06.2014 18:28
kokosové lupienky (možno nahradiť strúhaným kokosom) - cca 150g
raw kakao
voliteľné: sladidlo (agáve, med, xylitol)
Všetky ingrediencie poriadne rozmixujeme do krémovej konzistenice. Hmotu dáme na igelit, ktorým ju aj prekryjeme a pomocou valčeka cez igelit vyvaľkáme. Dáme stuhnúť...
—————
02.02.2014 14:04
Pre zobrazenie článku kliknite tu .
—————
02.02.2014 14:03
Pre zobrazenie článku kliknite tu.
—————
02.02.2014 13:43
Dovolím si nadviazať na Radkovu myšlienku z predošlého článku a prispieť svojím pohľadom, svojimi skúsenosťami.
Pri prechode na prirodzenú stravu sa s podobnými situáciami začne stretávať každý z nás. Na to, aby sme dokázali na podobné situácie správne reagovať, je potrebné mať...
—————
02.02.2014 13:24
Pri živej strave som si už prešiel všelijakými situáciami. Mal som zamestnanie, pri ktorom nebolo jednoduché dodržiavať túto stravu. Strávil som nejaké týždňovky mimo domova, či víkendové pobyty v rôznych hoteloch, kde bolo náročné sa takto stravovať. Hlavne v začiatkoch som taktiež narážal na...
—————
25.01.2014 20:13
Pre zobrazenie článku kliknite tu.
—————
25.01.2014 20:09
Keďže sa už dlhšiu dobu stravujem prirodzenou stravou, pohybujem sa aj v prostredí ľudí, ktorí sa podobne stravujú. Sledujem aj veľkú virtuálnu komunitu na internete, kde každým dňom pribúda množstvo členov. Záujem ľudí o tento spôsob stravovania rýchlo vzrastá.
V spomínanej veľkej...
—————