Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom


Archív článkov

29.10.2014 13:09

Stádo alebo individualita?

Dlhšiu dobu som na túto stránku nenapísal článok. Je to preto, že moje články vznikajú prevažne z podnetov, ktoré prináša môj život. A niektoré podnety sa hromadia, až z toho vznikne v mojej hlave článok. Možno sa budem opakovať, ale cestou živej stravy (raw food) idem už dlhšiu dobu. Za túto dobu...

—————

12.10.2014 16:57

Zelerový šalát

  stonkový zeler koreňový zeler malá cvikla cibuľa sezam jablčný ocot umeocot olivový olej anýz   Zeler a cviklu nastrúhame. Stonkový zeler nastrúhame na polkolečká alebo nakrájame na tenko. Pridáme ostatné ingrediencie a dobre premiešame.    

—————

25.07.2014 22:10

Slnečnicovo-jednozrnkové "minútky"

  Ak ste si zabudli namočiť niečo na večeru a máte "vlčí" hlad, skúste tento recept. slnečnica jednozrnka tamari omáčka olej lisovaný za studena lahôdkové droždie tebi   Suchú slnečnicu a jednozrnku pomelieme (ak máte vločkovač, tak urobte jemné vločky). Pridáme olej - dobre sa...

—————

06.06.2014 18:28

RAW čokoláda

kokosové lupienky (možno nahradiť strúhaným kokosom) - cca 150g raw kakao voliteľné: sladidlo (agáve, med, xylitol) Všetky ingrediencie poriadne rozmixujeme do krémovej konzistenice. Hmotu dáme na igelit, ktorým  ju aj prekryjeme a pomocou valčeka cez igelit vyvaľkáme. Dáme stuhnúť...

—————

02.02.2014 14:04

Schopnosť rozlišovať - pridaný nový článok

Pre zobrazenie článku kliknite  tu .

—————

02.02.2014 14:03

100 % za každú cenu? - pridaný nový článok

Pre zobrazenie článku kliknite tu.

—————

02.02.2014 13:43

Schopnosť rozlišovať

Dovolím si nadviazať na Radkovu myšlienku z predošlého článku a prispieť svojím pohľadom, svojimi skúsenosťami. Pri prechode na prirodzenú stravu sa s podobnými situáciami začne stretávať každý z nás. Na to, aby sme dokázali na podobné situácie správne reagovať, je potrebné mať...

—————

02.02.2014 13:24

100 % za každú cenu?

Pri živej strave som si už prešiel všelijakými situáciami. Mal som zamestnanie, pri ktorom nebolo jednoduché dodržiavať túto stravu. Strávil som nejaké týždňovky mimo domova, či víkendové pobyty v rôznych hoteloch, kde bolo náročné sa takto stravovať. Hlavne v začiatkoch som taktiež narážal na...

—————

25.01.2014 20:13

Odborníci? - pridaný nový článok

Pre zobrazenie článku kliknite tu.

—————

25.01.2014 20:09

Odborníci?

Keďže sa už dlhšiu dobu stravujem prirodzenou stravou, pohybujem sa aj v prostredí ľudí, ktorí sa podobne stravujú. Sledujem aj veľkú virtuálnu komunitu na internete, kde každým dňom pribúda množstvo členov. Záujem ľudí o tento spôsob stravovania rýchlo vzrastá. V spomínanej veľkej...

—————