Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom


Kniha návštev

Dátum: 21.03.2013

Vložil: brano

Titulok: :-)

ahojte, po vitarian.cz moja najoblubenejsia stranka - koli receptom. Snazim sa jest co najviac surovej stravy, takze tie recepty su fakt na nezaplatenie. nie som 100% raw, jem denne jedno varene zeleninove jedlo, skor som nieco ako vegan jediaci viac surovej stravy, preto vdaka vam za recepty - inac v nasej nevegetarianskej rodine je najoblubenejsi kolac kokosova rolada :-)

—————

Dátum: 06.04.2013

Vložil: Radovan

Titulok: Re::-)

Velmi nas tesi, ze recepty, ktore su tu maju vyuzitie. :)

—————

Dátum: 05.03.2013

Vložil: Jana

Titulok: Špagety

Ahoj - jak prosím vyrábíte špagety?
Dočetla jsem se tu, že pomocí špagetovače - co to je?

—————

Dátum: 13.03.2013

Vložil: Radovan

Titulok: Re:Špagety

Ahoj Janka,

tu je odkaz na spagetovac: https://www.freshbedynky.cz/zbozi-spiralizer-(spagetovac-zeleniny),da,4824.htm

Vyrabame to pomocou neho.

—————

Dátum: 11.02.2013

Vložil: diana88

Titulok: Lanove placky

Ahoj,chcem sa spytat ci ma niekto skusenosti so susenim lanovych placiek.Skusala som klasicky recept,namocit lan,pridat rozne semienka a susit na papieri na pecenie.A stale sa mi to prilepi k tomu papieru,skusala som susit pri izbovej teplote,aj na 40supnov v rure,pridat rozne ingrediencie,no stale je to rovnake...Dakujem

—————

Dátum: 19.10.2012

Vložil: Andrea

Titulok: namáčanie

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či pohár, v ktorom namáčam obilniny má byť počas namáčania v chladničke alebo nemusí? Ďakujem.

—————

Dátum: 21.10.2012

Vložil: Radova

Titulok: Re:namáčanie

Dobry den, nie vobec nemusi byt v chladnicke. Hlavne ide o to aby sa obilniny viackrat denne preplachovali.

—————

Dátum: 05.10.2012

Vložil: Petra

Titulok: dieťa

Ahojte, som rada, že som našla aj nejakú stránku na SR. S manželom sme sa nadchli tejto myšlienke, no zatiaľ sme čerpali info len z českých stránok. Je fajn vedieť, že nadšencov na SR je dostatok :) Nám sa darí raw žiť tak na 70% a snažíme sa učiť aj našu malú 1,5 ročnú dcérku čo je naozaj dobré :-). Neviem však, či zvládneme živú stravu na 100%, hlavne čo sa týka nášho dieťaťa mám veľa otázok. Ak by ste mi mohli dať nejaký tip, kde by som našla niečo o tomto životnom štýle a malinkých deťoch vo vývine, bola by som rada.
Držím palce a budem vďačná za každé info.....

—————

Dátum: 08.10.2012

Vložil: Radovan

Titulok: Re:dieťa

Ahoj Petra :),
Hlavne vobec nejde o to byt na 100%, uz aj tych 70% je super a pre telo je to velky prinos. Netreba na to tlacit, ono sa to postupne same vyvinie. Hlavne teraz v zime je zbytocne snazit sa o 100%-tnu zivu stravu.
Neviem ti poradit kde by si zohnala info o tejto strave a malych detoch, treba asi niekoho najst kto ma taketo dieta a spojit sa s nim a konzultovat kroky. My s tymto zatial nemame skusenosti. S detmi to nie je lahke, urcite to je velka zodpovednost.
Ak mozem povedat za seba tak najprv treba mat osobnu skusenost so zivou stravou, dlhodobejsiu a ptm zacat vychovavat touto stravou dieta. Treba ziskat skusenosti a vediet ake nastrahy mozu prist.
Ak by aj bolo dieta vychovavane vegansky, vegetariansky nemalo by v buducnosti problem prejst na zivu stravu. Hlavne vynechavat jedy ako biela muka, cukor, maso a vselijake chemicke emulgatory. Jednoducha vegetarinska strava. A ak bude mat este aj v rodicoch priklad, ked bude vidiet ze oni jedia zivu stravu, mozno prejde samo na taku stravu. :) Vychovavat takto dieta si myslim je velka zodpovednost a treba na to skusenosti. :) Ale drzim vam v tom palce a v buducnosti sa s vami radi o tie skusenosti podelime :)

—————

Dátum: 11.10.2012

Vložil: Ivana

Titulok: Re:dieťa

Ja som nasla takeho cloveka,neviem ci to bude vyhovovat aj Vam ale je uzastna,vola sa KATARINKA MYTNA a najdete nieco o nej a jej zivej strave na adrese WWW.spiral-art.eu tak skuste sa nato pozriet a uvidite drzim palce pekny a uspesny zivot papaap

—————