Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom
Večera 8 - pomazánka a šaláty
22.04.2013 08:43Pomazánka
- 150g slnečnice
- 150g ovsa
- 1 cibuľa
- korenie na pizzu
- olej lisovaný za studena
- sušené rajčiny
Vopred namočenú (obe namočíme na 12-24 hod) slnečnicu aj ovos pomelieme na mäsovom mlynčeku spolu s cibuľou a rajčinami. Rajčiny taktiež vopred namočíme na pár hodín. Pridáme korenie, olej a dobre rukami premiešame. Pri máčaní nezabudnite ovos aj slnečnicu preplachovať.
Púpavový šalát
Recept tu: https://www.zivastrava.com/news/pupavovy-salat/
Hlávkový šalát
- hlávkový šalát (alebo iný druh zeleného šalátu)
- zelená cibuľka
- reďkovka
- olivový olej lisovaný za studena
- sezam
Šalát nakrájame alebo natrháme na menšie kusy, nakrájame cibuľku a reďkovku. Pridáme sezam pomletý na makovom mlynčeku. Na dochutenie pridáme čiernu (alebo inú) soľ alebo citrón.
—————