Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom
Večera 7
06.11.2011 19:20
cibuľa
hlávkový šalát
paradajka
Topinamburový šalát
- topinambury
- štava z citrónu
- olej lisovaný za studena
- majoránka
- červená paprika pálivá
- kurkuma
- soľ podľa potreby
Topinambury nastrúhame na strúhadle na jemné plátky. Pridáme šťavu z citróna, trochu oleja, korenie. Dobre premiešame.
Mrkvové karbonátky
- 2 mrkvy
- 100g lúpanej slnečnice
- šťava z citrónu
- kvapka oleja lisovaného za studena
- korenie na pizzu
- cibuľa
- petržlenová vňať
- čierna soľ (alebo morská, himalájska...)
Slnečnicu pomelieme/rozmixujeme. Mrkvu nastrúhame najemno alebo nakrájame na kocky a taktiež rozmixujeme, aby sme dostali jemnejšiu, takmer kašovitú konzistenciu. Cibuľu a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno. Pridáme citrón, olej, koreniny. Dobre premiešame a tvarujeme "karbonátky".
—————