Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom
Večera 6
17.09.2011 11:48cibuľa
čínska kapusta
hlávková kapusta
Šalát z patizónu
- 2 malé patizóny
- cibuľa
- olej lisovaný za studena
- kurkuma
- korenie 4 farieb
- petržlenová vňať
Patizón nastrúhame na plátky, pridáme cibuľu pokrájanú na jemno, posekanú vňať, olej a korenie. Všetko spolu premiešame. Na dochutenie môžme pridať umeocot alebo sójovú omáčku.
Pohánka
- namočená pohánka s ľanom asi 2:1
- olej lisovaný za studena
- cibuľa
- petržlenová vňať
- kurkuma
- koriander
Do pohánky s ľanom pridáme olej, cibuľu nakrájanú na kocky, posekanú vňať a koreniny.
Cvikla
- 1 menšia cvikla
- polovička citrónu
- konopný olej
Cviklu nastrúhame na veľké slzy, pridáme šťavu z citróna a olej. Citrónovú šťavu môžme nahradiť umeoctom.
—————