Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom


Večera 6

17.09.2011 11:48

cibuľa

čínska kapusta

hlávková kapusta

 

Šalát z patizónu

  • 2 malé patizóny
  • cibuľa
  • olej lisovaný za studena
  • kurkuma
  • korenie 4 farieb
  • petržlenová vňať

Patizón nastrúhame na plátky, pridáme cibuľu pokrájanú na jemno, posekanú vňať, olej a korenie. Všetko spolu premiešame. Na dochutenie môžme pridať umeocot alebo sójovú omáčku.

 

Pohánka

  • namočená pohánka s ľanom asi 2:1
  • olej lisovaný za studena
  • cibuľa
  • petržlenová vňať
  • kurkuma
  • koriander

Do pohánky s ľanom pridáme olej, cibuľu nakrájanú na kocky, posekanú vňať a koreniny.

 

Cvikla

 

  • 1 menšia cvikla
  • polovička citrónu
  • konopný olej

 

Cviklu nastrúhame na veľké slzy, pridáme šťavu z citróna a olej. Citrónovú šťavu môžme nahradiť umeoctom. 

 

 

—————

Späť