Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom


Pizza

17.09.2011 13:24

Korpus:

  • sezam
  • ľan
  • sušené paradajky
  • korenie na pizzu

Sezam a ľan v pomere 1:1 namočíme do vody na pár hodín (cca 4 hod). Vytvorí sa tuhšia masa. Sušené paradajky taktiež namočíme aspoň na hodinku, rozmixujeme s korením a trochou vody a zmiešame s masou. Vznikne cesto.

Cesto je redšej konzistencie, pomocou lyžičky ho roztierame na pečiaci papier. Sušíme v sušičke na 40 stupňov, alebo na slniečku.

 

Pasta

  • 1-2 paradajky
  • sušené paradajky - iba trochu
  • pár datlí
  • cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • korenie (tymián, oregano alebo korenie na pizzu)
  • olivový olej - trošku
  • citrónová šťava

Všetko spolu umixujeme. Rozotrieme na korpus.

Navrch naukladáme zeleninku podľa ľubovôle. My sme dali: cibuľa, uhorka, paradajka, paprika, kukurica, zelená cibuľka, petržlenová vňať (vrch sme posypali konopným semienkom lúpaným, nie je na fotografii)

Naoozaj výborné, oplatí sa trochu sa s tým pohrať! :-)

—————

Späť