Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom
Pizza
17.09.2011 13:24Korpus:
- sezam
- ľan
- sušené paradajky
- korenie na pizzu
Sezam a ľan v pomere 1:1 namočíme do vody na pár hodín (cca 4 hod). Vytvorí sa tuhšia masa. Sušené paradajky taktiež namočíme aspoň na hodinku, rozmixujeme s korením a trochou vody a zmiešame s masou. Vznikne cesto.
Cesto je redšej konzistencie, pomocou lyžičky ho roztierame na pečiaci papier. Sušíme v sušičke na 40 stupňov, alebo na slniečku.
Pasta
- 1-2 paradajky
- sušené paradajky - iba trochu
- pár datlí
- cibuľa
- 1-2 strúčiky cesnaku
- korenie (tymián, oregano alebo korenie na pizzu)
- olivový olej - trošku
- citrónová šťava
Všetko spolu umixujeme. Rozotrieme na korpus.
Navrch naukladáme zeleninku podľa ľubovôle. My sme dali: cibuľa, uhorka, paradajka, paprika, kukurica, zelená cibuľka, petržlenová vňať (vrch sme posypali konopným semienkom lúpaným, nie je na fotografii)
Naoozaj výborné, oplatí sa trochu sa s tým pohrať! :-)
—————