Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom


Petržlenky

02.01.2013 13:14

 

Množstvá surovín sú uvedené na celú sušičku Excalibour=5 plátov

  • 1kg slnečnice
  • 300g zlatého ľanu
  • cca. pol kila petržlenu
  • rímska rasca mletá
  • chilli
  • morská soľ

 

Slnečnicu namočíme na noc. Ráno prepláchneme a zlejeme vodu. Pomelieme ju na mäsovom mlynčeku. Ľan rozmixujeme na kávovom mlynčeku a petržlen najemno nastrúhame. Všetko spolu zmiešame a pridáme koreniny. Hmotu dobre premiešame a aby sa nám dala pekne rozotrieť na fólie sušičky, pridáme vodu. Pridávajte postupne, aby ste jej nenaliali príliš veľa. Vzniknutú masu rozotrieme na fólie. Sušíme na 40 stupňov asi 24 hodín. Priebežne hmotu kontrolujeme. Asi po 8 hodinách, keď sa s ňou dá už manipulovať bez toho, aby sa nám rozpadla, dáme hmotu preč z fólie, otočíme na druhú stranu a môžeme nakrájať na žiadany tvar a ďalej sušiť len na sieťovine sušičky.

 

—————

Späť