Nech jedlo je vaším liekom a liek vaším jedlom


Gazpacho - 2 variácie

19.08.2012 17:49

 

Prvá variácia

 

Recept pre jednu osobu:

  • 10 paradajok
  • jedna menšia uhorka
  • kúsok bielej papriky
  • malý strúčik cesnaku
  • olivový olej lisovaný za studena
  • čierne korenie
  • soľ (morská, himalájska, čierna...)

 

Všetku zeleninu, korenie a trochu olivového oleja spolu rozmixujeme dohladka v mixéri. Ak sú rajčiny mäkké a idú ľahko šúpať, možeme ich predtým ošúpať, nie je to však nutné. Podľa chuti si môžeme do polievky nakrájať napríklad uhorku, rajčiny. Ja som pridala čerstvo urobené ovsené vločky.

 

Druhá variácia

Ingrediencie ostávajú rovnaké, pridáme však ovos (vopred namočený na minimálne 12 hod.). Najskôr rozmixujeme všetko spolu ako v predchádzajúcom recepte, až potom pridáme do mixéra ovos a mixujeme ho spolu s polievkou. Vznikne nám z toho hustejšia a sýtejšia variácia.

 

A takto vyzerá celá večera :-)

 

 

—————

Späť